Museum Het Bolwerk toont hoe de bewoners van de streek zich in de loop der eeuwen verdedigden tegen vijandige aanvallen.

De geschiedenis begint in de eerste eeuwen van onze jaartelling toen de Romeinen rond Aardenburg een castellum bouwden om zich tegen zeerovers te beschermen. Halverwege de negende eeuw kwamen de Vikingen op rooftocht. Ter verdediging legde de bevolking  toen zogenaamde ringburgwallen aan. Oostburg is hier een goed voorbeeld van.

Rond 1100 verrezen de eerste mottekastelen, vestingwerken in aarde en hout. In de Middeleeuwen werden ter verdediging stenen burchten of kastelen gebouwd in onder andere Cadzand, Coxijde, Groede, Heille, Oostburg, Sluis en Zuidzande.

Daarnaast wordt er een wisselend thema uitgewerkt dat daarmee in verband staat: in 2014 is dat STAATS & SPAANS IN DE CLINCH.

Museum Het Bolwerk

Museum het Bolwerk

4515 BB IJzendijke

museuminfo@zeelandnet.nl

museumhetbolwerk.eu

4515 BB IJzendijke

museuminfo@zeelandnet.nl

museumhetbolwerk.eu

Gesloten: 1e Pinksterdag en Koningsdag

Volwassenen € 4,00

Kinderen t/m 12 jaar gratis

Museumkaarthouders gratis

Groepen € 3,50

Gids € 25,00

Voor de jeugd vanaf 6 jaar zijn er iedere maand workshops.

Het hele jaar door verjaardagspartijtjes op afspraak.

Overige activiteiten zie website.

Toegangsprijzen

Het Bolwerk museum voor Staats-Spaanse linies
museumkaarthouders gratis rondleiding op aanvraag toegankelijk voor mindervaliden

vorig museum