In  het Industrieel Museum Zeeland ondervindt u op thematische wijze de evolutie van de industrie in Zeeland vanaf het einde van de 19e eeuw tot aan de hedendaagse processen van producten. Het verleden, het heden maar ook de toekomstige ontwikkelingen komen als een rode draad door de beleving van de collectie en opzet terug. Hierdoor wordt een bezoek aan het museum een beleving voor jong en oud. Voor de techneuten worden vele mooie machines getoond, maar ook voor de kinderen zijn er veel mogelijkheden, zoals een speurtocht en 3D printen.

Op de unieke locatie, namelijk de voormalige suikerloods van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek, wordt druk gebouwd aan het Industrieel Museum Zeeland. Een Zeeuwse scoop die de provincie breed ondersteunt. De opbouw van het museum is een project waarin de overheid, lokale bedrijven, bewoners en niet te vergeten de vrijwilligers de handen in één  slaan voor de realisatie. Het concept van het museum is om in een verhaallijn de industrialisatie van Zeeland mee te maken.

We nemen je mee langs het verleden naar het heden om vervolgens in de toekomst te kijken:  Kort gezegd hoe heeft de industrie zich door de jaren heen ontwikkeld en wat heeft dit voor Zeeland betekend.

Industrieel Museum Zeeland

Loading...

HOME

Industrieel Museum Zeeland

Westkade 114

4551 LA Sas van Gent

0115-690984 of 0115-690985

organisatie@industrieelmuseumzeeland.nl

industrieelmuseumzeeland.nl

Westkade 114

4551 LA Sas van Gent

0115-690985


info@industrieelmuseumzeeland.nl

industrieelmuseumzeeland.nl

Contactgegevens

Zie voor een actueel overzicht onze website.

Openingstijden

Zie voor een actueel overzicht onze website.

Toegangsprijzen

Industrieel Museum Zeeland Sas van Gent

vorig museum

volgend museum

overzicht musea

naar boven