museumwinkel horeca rondleiding op aanvraag toegankelijk voor mindervaliden

Het Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg ontleent zijn naam aan de kunstverzamelaarster, antroposofe en landbouwpionierster Marie Tak van Poortvliet (1871-1936) die in het begin van de twintigste eeuw een villa in Domburg liet bouwen en daar, in gezelschap van de schilderes Jacoba van Heemskerck (1876-1923), vele zomers doorbracht.

Het museum is een kopie van het in 1921 door wind en stormen verloren gegane tentoonstellingsgebouwtje, dat toen schuin tegenover het Badpaviljoen stond. In 1994 heeft het Marie Tak van

Poortvliet Museum haar deuren op de huidige locatie geopend. Badplaatsen lijken van nature kunstenaars aan te trekken. In Domburg werd die aantrekkingskracht nog verhoogd door de ongekunstelde schoonheid van de omgeving, de bijzondere lichtval langs de kust en de weerschijn ervan over het land van Walcheren. Het grillige duinlandschap, de altijd weer anders lijkende zee en de oude bossen die de dorpskern omzomen hebben vele dichters, componisten en schrijvers, maar vooral ook schilders geïnspireerd. Rond de vorige eeuwwisseling, toen schilder Jan Toorop eerst in de omgeving van Domburg en later in het Badhotel logeerde, begon men al te spreken van een 'badseizoen' en een gevestigde 'badcultuur'.

Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg

Ooststraat 10a

4357 BE Domburg

info@mtvp.nl

www.marietakmuseum.nl

Ooststraat 10a

4357 BE Domburg

info@mtvp.nl

www.marietakmuseum.nl

9 april t/m 12 november

Di t/m zo: 13.00 - 17.00u

Tevens geopend op 2e paasdag en 2e pinksterdag

Gesloten van 3 juli t/m 8 juli i.v.m. wisselen

10 personen

Rondleidingen en ontvangsten op aanvraag, ook buiten openingstijden.

Toegangsprijzen

Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg