Polderhuis Westkapelle, Dijk- en Oorlogsmuseum

Onderaan de stoere zeedijk in Westkapelle vindt u het Polderhuis. Een museum waar u wordt meegenomen in de roerige geschiedenis van Westkapelle en Walcheren. Het museum is rolstoelvriendelijk, er bevindt zich in het museum een lift, invalidentoilet, twee leenrolstoelen en naast het museum is er een invalidenparkeerplaats. Het Polderhuis is ook oplaadpunt voor mensen met een elektrische fiets of scootmobiel.

In het Polderhuis wordt in een vaste presentatie de geschiedenis van het dijkdorp en haar bewoners getoond. Grote foto’s, bijzondere objecten, meeslepende verhalen en interactieve media vertellen de historie van dit bijzondere dorp tussen dijk en toren. U leert Westkapelle en de omgeving kennen en maakt kennis met het ontstaan van het dijkdorp, met de oude gewoonten en gebruiken van de Westkappelse gemeenschap, het belang van de dijk en het dijkwerk. Uiteraard is er ook aandacht voor één van de meest aangrijpende periodes in de geschiedenis van het dijkdorp: de Tweede Wereldoorlog met de bombardementen op dijken in Walcheren in 1944, de inundatie die er op volgde, het dichten van de dijk en de wederopbouw van het dijkdorp. Klik hier voor een overzicht van de themavakken in chronologische volgorde.

Het museum neemt ook een belangrijke plaats in voor nabestaanden om te gedenken en herdenken.

Zuidstraat 154-156

4361 AK Westkapelle

info@polderhuiswestkapelle.nl

Zuidstraat 154-156