Midden in de bossen, vlak bij zee, ligt Terra Maris: het natuur- en landschapsmuseum van Stichting het Zeeuwse Landschap. Het museum huist in de voormalige oranjerie van kasteel Westhove in natuurgebied De Manteling van Walcheren. Het is een avontuur voor kinderen en biedt een rijkdom aan schoonheid en informatie voor volwassenen.

Wie de eerste zaal binnengaat hoort de wind en de zeevogels. Hier staan zeeaquaria die het leven in de Deltawateren tonen. Verderop is te zien hoe het Zeeuwse landschap door opslibbing is ontstaan, hoe een netwerk van dijken is gebouwd, hoe het land is ingepolderd en hoe veel dorpen de stijd tegen het water toch verloren en verdronken. In speciale kijkkasten kunnen kinderen zien welke dieren in dit gebied leven.  

Achter het museum ligt een landschapstuin. Hier zijn alle elementen van het afwisselende Zeeuwse landschap terug te vinden, zoals een stukje duinlandschap, een kreekrestant en een schapenweitje. Verder ligt hier een reconstructie van een zeewerende dijk waarbij te zien is hoe hoog het water komt bij een gewone vloed en bij stormvloed.

Terra Maris

Loading...

Duinvlietweg 6

4356 ND Oostkapelle

0118-582620

info@terramaris.nl

terramaris.nl

Duinvlietweg 6

4356 ND Oostkapelle

0118-582620

info@terramaris.nl

terramaris.nl

Contactgegevens

15 april t/m 31 oktober


1 november t/m 14 april


Tijdens Zeeuwse schoolvakanties


Openingstijden

        10 volwassenen

        10 kinderen

Toegangsprijzen

Terra Maris - museumgebouw
HOME museumkaarthouders gratis museumwinkel horeca rondleiding op aanvraag toegankelijk voor mindervaliden

vorig museum

volgend museum

overzicht musea

naar boven

€ 6,50

€ 4,00

€ 5,00


€ 3,50


 gratis