Agenda

Wisselexposities bij onze leden
Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg te Dreischor, tot en met 4 november
"Veranderd Eiland , voor en na de Ramp " 
Het geeft een beeld van de grote veranderingen als gevolg van de watersnoodramp van 1 februari 1953 : in de levens van de terugkerende bewoners, het transport , het landschap en de boerderijen.

wisselexpositie goemanszorg 2018 1

museum sas van gent 1 museum hulst 1  

Altijd wat te doen in de musea
De Zeeuwse musea organiseren in 2018 veel verrassende tentoonstellingen en activiteiten. Kijk voor een actueel overzicht van het aanbod op:
www.zeelandmuseumland.nl  (agenda) of op www.zeeuwseankers.nl
Een aantal musea speelt in op een van de jaarthema’s van Zeeuwse Ankers of het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Hieronder een overzicht van (algemene)activiteiten waar veel van onze musea aan meedoen:

2018: Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed
In 2018 wordt het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed georganiseerd, 2018
European Year Cultural Heritage. Slogan van het Jaar is: ‘Where the past meets the future’. In heel Nederland worden vanuit erfgoedorganisaties
activiteiten georganiseerd. Er zijn twaalf thema’s, één voor elke maand waaruit de relatie met Europa blijkt. Voor Zeeland sluit het platform Zeeuwse Ankers maandelijks aan met nieuwe themaverhalen en –activiteiten:
www.europeeserfgoedjaar.nl  of www.zeeuwseankers.nl 

12 t/m 14 oktober 2018: Nationale Archeologiedagen
Stap het weekend van 12, 13 en 14 oktober in de wondere wereld van de archeologie tijdens de 4e Nationale Archeologiedagen. Kom zien, horen, ontdekken en graven. Er zijn tal van activiteiten, voor jong en oud, binnen (zoals in verschillende Zeeuwse musea) en buiten. Kijk voor de activiteiten op: www.archeologiedagen.nl of www.zeeuwseankers.nl 

Oktober 2018: Maand van de Geschiedenis
De 15e editie van de landelijke Maand van de Geschiedenis in oktober heeft als thema ‘Opstand’. We keren in oktober terug naar tijden van oproer en verzet. Van voorzichtig opereren in de illegaliteit tot massabewegingen. Tijden van onvrede en verdeling, maar ook van optimisme en eendracht.

Een maand waarin honderden musea, archieven en andere culturele instellingen speciale tentoonstellingen en activiteiten organiseren rond dit thema. Kijk voor de activiteiten op www.maandvandegeschiedenis.nl of www.zeeuwseankers.nl

27 oktober 2018: Nacht van de Nacht
De 14e editie van de landelijke Nacht van de Nacht is op 27 oktober 2018; de laatste zaterdag in oktober als de klok een uur terug gaat. Ook in Zeeland worden activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken, waaronder door verschillende musea, zoals bezoek bij kaarslicht, concerten in duisternis of sterrenkijken. Kijk voor de activiteiten op:
www.nachtvandenacht.nl of www.zeeuwseankers.nl